Toch een gekke gewaarwording in een tijd waar we normaal gesproken geen tijd zouden moeten hebben om voor te weten dat we van achter leven. We hadden voorafgaande op de Corona tijd (lockdown) zoveel mooie nieuwe opdrachten in de pen zitten. Mooie festivals waar we dit jaar meer personeel mochten leveren dan ooit ervoor en waar er een tal van bruiloften en partijen op de planning stonden naar helemaal niets.
Wat het beste jaar van Toppers Professionals zou worden naar overleven en proberen je hoofd boven water te houden. ‘Wat is het toch een aparte tijd voor iedereen’ maar deze zin is denk ik wel het meest gebruikte van de afgelopen twee maanden.

We hebben de eerste weken dat de maatregelen bekend werden gemaakt thuis ‘gewerkt’. Dit is nu de vierde week dat we hebben besloten om in de ochtenden op kantoor te zitten. Naast de nodige sigaretten roken buiten en gesprekjes voeren met buren en passanten tijdens deze rare tijd, kijken we ook naar mogelijkheden en willen we in contact blijven met onze medewerkers. Komende vrijdag houden we de 4e editie van ons ‘denktankcafé’ waar wij van hopen dat dit een leuke afleiding is in deze zure en eenzame tijd voor velen.
Tijdens zo’n editie van het ‘denktankcafé’ staan alle collega’s in contact met elkaar en kunnen we gezellig bijkletsen. Geven we elkaar tips en tricks hoe deze tijd door te komen en bespreken we alles wat er in de markt gebeurd. Levert ons dat geld op, nee absoluut niet maar het saamhorigheidsgevoel en het team gevoel stijgt aanzienlijk.
Trots zijn we dan ook op onze Toppers om te horen hoe een ieder met de situatie omgaat en hoe zij de maatregelen hanteren.
Dus i.p.v de viroloog te spelen en denken verstand te hebben van zaken waar we niets vanaf weten volgen wij netjes de maatregelen van het RIVM waar toch echt mensen werken die er voor ons zitten, er voor hebben geleerd en voor onze gezondheid zorgen. Daar kunnen er velen nog wat van leren. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en daar moeten we met z’n alle een weg in zien te vinden om er mee om te gaan.
Gelukkig waren wij met Toppers al bezig met automatisering voor de Corona periode en hebben we veel losse eindjes al aan elkaar weten te knopen en zijn we klaar voor als de markt weer open gaat, de handel weer gaat lopen.

Naast contact met onze Toppers houden we ook een nauw contact met onze opdrachtgevers want ook zij zitten met dezelfde problemen. Om ons heen zien we aardig wat concurrenten en conculega’s omvallen en dat maakt ons angstig maar ook hoopvol voor de toekomst. Hoe vervelend de situatie ook is voor onze concurrenten/conculega’s biedt dit natuurlijk ook mogelijkheden mochten de maatregelen versoepeld gaan worden. Omdat angst een slechte raadgever is, kijken wij vooral na de kansen die er liggen na deze coronatijd. Wij houden onze rug recht en wachten netjes op groen licht. We blijven terugdenken naar de mooie momenten zoals het was maar ook kijken we naar nieuwe kansen en mogelijkheden met onze Toppers en opdrachtgevers.

De middagen vul ik net als vele andere met veel wandelen en Netflix wachtende op een positief bericht dat de maatregelen zijn versoepeld en we weer mogen knallen. Ik wil iedereen veel succes wensen in deze tijd, let goed op jezelf maar ook je naasten. Ga een keertje raamzwaaien bij familie, vrienden of bekende die helemaal niet naar buiten mogen of kunnen. Help waar je kunt helpen en pak vooral ook je rust. Want straks zullen we er met z’n alle ook flink aan moeten trekken om de economische schade te beperken voor dit jaar. Zoals ik de geluiden om me heen hoor kunnen de meeste niet wachten tot dit moment. Het moment dat alles weer ‘normaal’ wordt en we weer met elkaar voor gezelligheid kunnen gaan zorgen en de zorgen van iedereen weer even naar de achtergrond kunnen laten verdwijnen. #samensterk is dan eigenlijk het Toppers gevoel wat nu heel Nederland zal ervaren. Blijf gezond en zorg dat je klaar bent om straks te kunnen knallen.

Categorieën: Nieuws

Toppers volgen? Dat kan.